גישה מהירה

שערים חשמליים הם מוצרים מתקדמים ורבי תועלת אשר אפשר לשלבם במערכות בית חכם. הם משפרים את הנוחות בהפעלת השערים במבנה ומשפרים את האבטחה. אפשר להשיג שערים חשמליים במגוון רחב של גרסאות, כולל שער דו כנפי, שער הרמה, שער בהזזה על מסילה תחתית ואף שער הזזה ללא מסילה תחתית ("שער קונזולי"). שערים אלה מופעלים באמצעות מנגנונים חזקים ועמידים אשר מיועדים לעבוד היטב ולאורך זמן. אך כמו בכל מנגנון מסוג זה, גם בהם עשויות להופיע תקלות. תקלה בסיסית וכמובן משמעותית מאוד היא המצב שבו השער לא נפתח. מדוע זה קורה? מה אפשר לעשות במצב כזה? וכיצד אפשר למנוע מתקלה כזו מלהופיע או לחזור? מיד ניתן את כל התשובות.

 

מה הן 5 הסיבות לשער חשמלי שלא נפתח

למצב שבו שער חשמלי לא נפתח עשויות להיות כמה וכמה סיבות. אלה הבולטות שבהן:

תקלות בחיישנים

השער מקבל את ההנחיות מהשלט הרחוק באמצעות עינית. לכן, סיבה נפוצה לתקלה כזו היא תקלה בחיישני העינית.

שלט תקול

תקלה בשלט של השער עשויה לנבוע מכך שהסוללה שלו חלשה מדי, מבלאי בכפתורי השלט או מתקלה באלקטרוניקה הפנימית שלו.

תקלות מנוע

כמובן שאם מנוע השער התקלקל, השער לא ייפתח (לפחות לא באופן חשמלי). תקלה זאת היא מסוג התקלות המחייבות סיוע של טכנאי ועשויות לדרוש החלפת מנוע.

חפץ מפריע

מנועי השערים מתוכננים להניע אותם בקלות ובאופן חוזר ונשנה. עם זאת, הם לא יזוזו במצב של הפרעה מכאנית לתנועתם. שערים כאלה משולבים באזורים ציבוריים ובאזורי כביש אשר באופן טבעי יש בהם תנועה רבה. אזור כזה חשוף גם להשפעה של מזג האוויר, כולל רוח, גשמים, שיטפונות קלים וכדומה. כך שסביבתו הפיזית של השער עשויה להשתנות מעט. מגוון חפצים עשויים להגיע אל ציר שער כנף חשמלי למשל או להיתקע במסילת שער תחתית. ייתכנו גם מצבים שבהם עצמים גדולים יחסית פוגעים בו, כגון ענף שנפל או עץ שלם שקרס. אם השער לא נפתח ואלה שעות חשכה, ייתכן שישנו חפץ שמפריע לתנועתו שכדי לראות אותו תצטרכו לבדוק את השער מקרוב ובעזרת תאורה.

שמן צירים

צירי השער ייצברו עם הזמן אבק והשמן שבהם יתייבש. בהמשך התהליך שינויים אלה יפריעו יותר ויותר לתנועת השער. התשובה לכך היא כמובן תחזוקה שגרתית של השער מבחינת שימון הצירים על פי המלצות היצרן.

 

איך פותחים שער חשמלי בזמן הפסקת חשמל?

הפסקות חשמל הן לא דבר נפוץ ולרוב אפשר להסתדר בזמן הפסקת חשמל לא רע בבית ממוצע. אבל שאלה חשובה היא איך פותחים שער חשמלי בזמן הפסקת חשמל? אל דאגה – בשערים אלה אפשר להשתמש בסוללת גיבוי שתאפשר להפעיל אותם גם במצבים של הפסקת חשמל. כמובן, לשם כך יש להתקין מראש סוללה כזו. כמו כן, יש להביא בחשבון שסוללת הגיבוי מוגבלת מבחינת כמות הפעמים שהיא תוכל לסייע לפתיחת השער ולסגירתו.

 

אפשרות נוספת היא פתיחת שער חשמלי בצורה ידנית. זו אפשרות נפוצה, אך מומלץ שתלמדו מראש כיצד לעשות זאת. בכללי מדובר בתהליך שבו מנטרלים את מנגנון הפתיחה של מנוע השער ומפעילים מנגנון של פתיחה ישירה באמצעות מפתח מיוחד. כאמור, חשוב להיות מוכנים לתרחיש כזה בכל זמן שהוא יקרה ולכן כדאי לדעת מראש איפה המפתח נמצא, אם בכלל הוא נמצא ברשותכם, איך התהליך מתבצע וכו'. אגב, בעבודה חשמלית של השער ייתכן שהמנוע מתאמץ להתגבר על הפרעות קלות, אך אנחנו לא מודעים לכך. הפעלה ידנית של השער תספק הזדמנות לחוש האם המנוע "עובד חלק או מתאמץ".

 

מה אפשר לעשות כאשר שער חשמלי לא נפתח?

מעשית, אם השער החשמלי לא נפתח, כדאי לפעול לפי השלבים האלה:

האם ישנה הפסקת חשמל? ראשית, כדאי לבדוק אם יש הפסקת חשמל אזורית. אם כן וחשוב לכם לפתוח את השער מיידית, תוכלו לעבור להפעלה ידנית שלו.
האם משהו עומד בדרכו? אם אין הפסקת חשמל כדאי לסקור את השער מקרוב, כדי לוודא שאין דבר מה שמפריע לו פיזית לנוע. מצב אפשרי נוסף, אם כי נדיר, הוא שהשער התעקם ולכן נוגע בקרקע תוך כדי תנועתו.
האם השער נראה תקין? בהזדמנות זו כדאי לבדוק אם מזהים נזקים חיצוניים גלויים, כגון פגיעה בחיבורי החשמל של השער.
האם השער לא עובד בגלל השלט? אם ניסיון הפעלה באמצעות שלט אחר עובד, ככל הנראה שהתקלה נובעת מהשלט. זה עדיין לא ודאי מאחר שיש לבצע את הניסוי כמה פעמים. אולי תגלו במהרה שגם השלט השני לא מצליח לפתוח את השער. יש בדיקה קלה נוספת שאפשר לערוך בכל מקרה – אפשר לבחון מקרוב את השלט כדי לראות אם יש בו סדקים או כל נזק פיזי אחר.
האם סוללת השלט חלשה? אם השלט עובד רק מקרוב או שרק שלט חלופי עובד, ייתכן שסוללת השלט חלשה מדי. תוכלו להחליף אותה בעצמכם מאחר שזו סוללה שטוחה סטנדרטית למדי שאפשר להשיג במקומות רבים ובמחיר זול. החלפת הסוללה פשוטה למדי אך מומלץ לבצע אותה בזהירות, זאת מאחר שאריזת השלט לרוב עשויה פלסטיק שהוא מעט עדין בפתיחה. כמו כן, עשויים להיות בו ברגים קטנים למדי שיכולים ללכת לאיבוד בקלות. במחשבה לטווח הארוך, כדאי לרכוש סוללות כאלה מראש ולשים אותן במקום שבו תזכרו היכן הן נמצאות. אגב, פתיחת השלט היא גם הזדמנות לראות אם יש בתוכו חלודה.
האם קרה לאחרונה משהו יוצא דופן שאולי קשור? האם התחילו גשמים עזים לראשונה מזה זמן רב? האם שמעתם רעש מכיוון השער של משהו שאולי פגע בו? יכולות להיות סיבות רבות לתקלות בשער. מענה על השאלות האלה יכול לתת את הסיבה לבעיה וכך גם להוביל לפתרון.

 

איך אפשר לשמור על השער החשמלי?

אלה כמה פעולות ותובנות שבעזרתן תוכלו להבטיח פעילות אופטימלית של שער חשמלי לאורך זמן:

איכות ואחריות: מומלץ לרכוש רק שער חשמלי שלו אחריות ולרכוש אביזרים לשער חשמלי רק מספק איכותי ואמין.
בדיקה תקופתית: כדאי לזכור ששערים כאלה אומנם נועדו לתנאי חוץ, אך לאף מכשיר אין עמידות מושלמת. לכן, על אף שאינכם טכנאי שערים חשמליים, כבעלים של שער כזה תוכלו לבדוק את מצבו ויזואלית בכל כמה זמן. לגבי כל דבר חריג, במראה או בתפקוד השער, תוכלו להתייעץ עם מומחים לכך. טיפ: תזוזות השער עשויות עם הזמן לשחרר ברגים, הפתרון למצב כזה הוא פשוט וקל – לחזק אותם.
ניקוי: תוך כדי הבדיקה הוויזואלית של השער תוכלו גם לנקות אותו ואת סביבתו. תוכלו לעשות זאת באמצעות כלים פשוטים כגון מטלית, מיכל אוויר דחוס ומטאטא. תוכלו לבצע פעולות פשוטות כגון ניקוי מסילות של שער הזזה.
תחזוקה: רצוי לבצע תחזוקה מקצועית של השער בעזרת מומחים, בתדירות המומלצת על פי היצרן. כמו כן, ייתכן שחלק מהתחזוקה תוכלו לבצע בעצמכם, כגון גירוז ושימון תקופתיים.

 

לסיכום

אם תתחזקו את השער החשמלי היטב ותפקחו עין על מצבו, הוא יעבוד רוב הזמן בצורה מושלמת. אם במקרים יוצאי דופן תתרחש בכל זאת תקלה בזמן פתיחת השער – פנייה לחברה שמציעה טכנאים איכותיים תפתור זאת במהירות.

 

 

איך עוד נוכל לעזור?

למציאת אקספרט / מתקנים / רכישה ישירה

למציאת אקספרט / מתקנים / רכישה ישירה

לחיפוש מתקין ורכישת מוצרים

תעודת אחריות

יצרו עבורכם תעודת אחריות למוצר שרכשתם

הפקת תעודת אחריות

מדריכי הפעלה ושאלות נפוצות

יש לכם שאלה או שאתם מחפשים מידע, מדריך או הוראות הפעלה של מוצרי  Somfy?

למרכז התמיכה